doorgaan naar inhoud

 

 

Nooitgedacht

 

Ook: Nooit Gedacht

 

Buurtschap in de gemeente Aa en Hunze (tot 1998 gemeente Rolde) ten zuiden van Rolde begrensd door de Veldweg (zuidzijde), Grolloërstraat (westzijde), Borgerderstraat (oostzijde) en de autoweg N33 (Assen-Veendam) aan de noordzijde.

  

Binnen dit wegenstelstel ligt aan de Stroetenweg de inrichting voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen Mariëncamp (onderdeel van stichting De Trans) in een parkachtige omgeving. Ten zuidoosten van de inrichting ligt aan de Veldweg het resort "Hof van Saksen", voorheen camping en bungalowpark bij het natuurbad. 

De naam Nooitgedacht is ontleend aan een omstreeks 1861 gebouwde boerderij met die naam. Deze maakt thans deel uit van Mariëncamp en heet nu Germondyhoeve.

 

Familie kiekje bij boerderij "De Bogaard" aan de Hoornse Bulten 8 te Nooitgedacht. De namen zijn niet bekend.

Het voormalig Amerikaans Hoenderpark van de familie Gerritsen te Nooitgedacht. Later werd hier Mariëncamp, thans de Trans gesticht.

 

Rolder Historisch Gezelschap op Facebook

Laatste nieuws

Schilderijen Arie van der Boon in de nieuwe Boerhoorn

Grietinus Harms (kunsthandelaar) heeft in januari 2022 twee schilderijen van Arie van der Boon aangeboden aan de inwoners van Rolde. Het RHG is eigenaar geworden van de schilderijen. De schilderijen hebben een mooie plek gekregen in de nieuwe Boerhoorn.

Lees meer

Gezocht: namen bij foto's / dia's van de familie Gerrits

NIEUWE FOTO'S!

Het Rolder Historisch Gezelschap heeft van de familie Gerrits (oud hoofd van de school te Rolde) een behoorlijk aantal dia's gekregen. Deze dia's zijn door ons gescand en nu zoeken wij daar namen en jaartallen bij. Wie wil en kan ons daarbij namen en jaartallen geven?

Lees meer

Trots op het resultaat van Rabo ClubSupport!

Lees meer

Ook in de herfst is de werkgroep begraafplaatsen actief

Ondanks dat de herfst nu echt is ingetreden, werken de vrijwilligers van de werkgroep begraafplaatsen nog steeds aan de oude graven op het oudste deel van de begraafplaats te Rolde.

 

Lees meer

Er kan gestemd worden voor Rabo ClubSupport!

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 


Struikelstenen Aa en Hunze

Op dinsdag 5 oktober 2021 worden er struikelstenen gelegd in de gemeente Aa en Hunze.

Lees meer

Tentoonstelling Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden

Collectie Schutrup organiseert van 23 juli t/m 5 september 2021 de tentoonstelling "Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden" - 50 jaar schilderkunst in Rolde.

Lees meer

Werkgroep Begraafplaatsen hervat haar werkzaamheden

De werkgroep begraafplaatsen van het RHG heeft haar activiteiten op de begraafplaats in Rolde weer opgepakt. Er wordt overbodig gras en onkruid verwijderd, gesnoeid en zerken worden opgehoogd of hersteld.

Lees meer

Extra (digitale) ledenvergadering op 18 mei 2021

Lees meer

Het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Nieuwe druk van het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Lees meer