doorgaan naar inhoud
Wandeling bij historische bomen in Rolde op 21 mei 2022

Bij enkele speciale bomen worden in Rolde op zaterdag  21 mei informatiebordjes geplaatst. In samenwerking tussen de gemeente en het Rolder Historisch Gezelschap zijn korte beschrijvingen gemaakt bij bomen die niet zonder reden ooit zijn geplant.

 

Lees verder
Algemene ledenvergadering op 3 maart 2022

UITNODIGING JAARLIJKSE LEDENVERGADERING

Namens het bestuur van het Rolder Historisch Gezelschap nodigen wij u graag uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op:

Donderdag 3 maart 2022 om 19.30 uur in MFC Boerhoorn (zaal Tumuli en Hunebed) te Rolde

Lees verder
Schilderijen Arie van der Boon in de nieuwe Boerhoorn

Grietinus Harms (kunsthandelaar) heeft in januari 2022 twee schilderijen van Arie van der Boon aangeboden aan de inwoners van Rolde. Het RHG is eigenaar geworden van de schilderijen. De schilderijen hebben een mooie plek gekregen in de nieuwe Boerhoorn.

Lees verder
Gezocht: namen bij foto's / dia's van de familie Gerrits

NIEUWE FOTO'S!

Het Rolder Historisch Gezelschap heeft van de familie Gerrits (oud hoofd van de school te Rolde) een behoorlijk aantal dia's gekregen. Deze dia's zijn door ons gescand en nu zoeken wij daar namen en jaartallen bij. Wie wil en kan ons daarbij namen en jaartallen geven?

Lees verder
Trots op het resultaat van Rabo ClubSupport!

Lees verder
Ook in de herfst is de werkgroep begraafplaatsen actief

Ondanks dat de herfst nu echt is ingetreden, werken de vrijwilligers van de werkgroep begraafplaatsen nog steeds aan de oude graven op het oudste deel van de begraafplaats te Rolde.

 

Lees verder
Er kan gestemd worden voor Rabo ClubSupport!

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 

Struikelstenen Aa en Hunze

Op dinsdag 5 oktober 2021 worden er struikelstenen gelegd in de gemeente Aa en Hunze.

Lees verder
Tentoonstelling Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden

Collectie Schutrup organiseert van 23 juli t/m 5 september 2021 de tentoonstelling "Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden" - 50 jaar schilderkunst in Rolde.

Lees verder
Werkgroep Begraafplaatsen hervat haar werkzaamheden

De werkgroep begraafplaatsen van het RHG heeft haar activiteiten op de begraafplaats in Rolde weer opgepakt. Er wordt overbodig gras en onkruid verwijderd, gesnoeid en zerken worden opgehoogd of hersteld.

Lees verder
Extra (digitale) ledenvergadering op 18 mei 2021
Lees verder
Het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Nieuwe druk van het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Lees verder
Ode aan D16

Hunebed D16 is één van de grotere hunebedden. Het ligt slechts een paar honderd meter ten noorden van het natuurreservaat Kampsheide en grenst ten westen aan het Stroomdallandschap van de Drentse Aa. Als je de Lienstukkenweg in Balloo oprijdt, ga je na een paar honderd meter een onverharde weg op. Dit pad is ook vanuit de richting Loon bereikbaar. Bij slecht weer is de weg niet goed begaanbaar.

Geke Jagt-Smeenge heeft bijgaande tekening gemaakt en een prachtige ode aan D16 geschreven: Steen, vertel me

 

Lees verder
Gezocht: foto's van oude beroepen en ambachten die gemaakt zijn in de voormalige gemeente Rolde

Lees verder
Mooi resultaat bij Rabo ClubSupport!

Lees verder
Oproep: wie heeft informatie over familie Peijnenburg in 1945?

Diny Peijnenburg-Veera is op zoek naar informatie over haar familie in de periode maart-december 1945. Wie kan haar verder helpen?

 

Lees verder
Wethouder ontvangt eerste boek Van Amen tot Nooitgedacht

Lees verder
Bijzondere 4 mei herdenking in Rolde

Op 4 mei 2020 vond er een bijzondere herdenking plaats. Dit als een gevolg van de Covid-19 maatregelen. In plaats van de gebruikelijke en altijd drukbezochte ceremonie om acht uur vond deze nu al om tien uur in de ochtend plaats. Zonder publiek.

Lees verder
Lezing door Harry de Waard op 7 april afgelast

De op 7 april geplande lezing in het kader van 75 jaar bevrijding (door Harry de Waard) is als gevolg van het Coranavirus afgelast!

Leggen van struikelstenen op 31 maart 2020 is afgelast

RHG gesloten vanwege Corona virus

Gezien de situatie rondom het Corona virus en de maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd, hebben wij als bestuur besloten om ook het RHG gebouw te sluiten tot 6 april 2020. Er zijn dus geen bijeenkomsten op de maandagavond, dinsdagmiddag en donderdagavond.

Oorlog en bevrijding in foto’s

Op woensdag 26 februari 2020, aansluitend op de Algemene ledenvergadering van het Rolder Historisch Gezelschap, zal historicus Michiel Gerding een lezing geven over de oorlog en bevrijding. Hij doet dat aan de hand van vele aansprekende foto’s. De lezing is onderdeel van meerdere lezingen en activiteiten rond het thema 75 jaar Vrijheid.

Lees verder
Presentatie Struikelstenen gemeente Aa en Hunze

Graag nodigt de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze u op maandag 17 februari uit voor de centrale presentatie van het project "Opdat we niet vergeten". Zie de website van de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze voor meer informatie.

Lees verder
Wandelexcursies Barbizon van het Noorden

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden die tot en met 22 maart 2020 te zien is in het Drents Museum, maak je een wandeling door het Drentse landschap rond 1900 en ontdek je allerlei bijzondere plekken in Drenthe. Deze plekken kun je ook in het ‘echt’ bezoeken. Samen met NP Drentsche Aa organiseert Stichting Het Drentse Landschap op 26 januari en 1 maart een wandelexcursie onder leiding van een deskundige gids langs verschillende locaties die door Barbizon-kunstenaars in en om Rolde gebruikt zijn.

Lees verder
De boerderij in Rolde bestaat nog alleen op het doek!

In het tv-programma “Roeg” van RTV Drenthe werd op zaterdag 23 november 2019 Johannes Schutrup geïnterviewd over het schilderij van Arie van de Boon van een oude boerderij in Rolde.

Lees verder
Officiёle opening MTB-route Rolde

Op zaterdag 23 november 2019 werd de MTB route Rolde geopend.

 

Lees verder
Officiёle opening van de uitbreiding van de begraafplaats in Rolde

Op dinsdag 19 november 2019 was de officiële opening van de uitbreiding van de begraafplaats te Rolde

 

 

Lees verder
Lezing Drentse sagen, legenden en volksverhalen

Op 13 november organiseren het Rolder Historisch Gezelschap en de Culturele Vereniging Rolde samen een lezing. Deze keer is het onderwerp: Drentse sagen, legenden en volksverhalen. De lezing begint om 20:00 uur in het Stationskoffiehuis in Rolde. De toegang is gratis.

Lees verder
RHG krijgt veel stemmen bij Rabobank Clubsupport!

 

Lees verder
Informatie gevraagd over deze steen

Wie weet meer over deze steen?

Lees verder
RHG zoekt informatie over straten

RHG zoekt informatie over straten.

 

Lees verder
Miniatuur van de kerk van Rolde

Onlangs ontvingen wij deze prachtige miniatuur van de kerk van Rolde van mevrouw Schiphouwer.

Lees verder
Opening Belevingspunt Rolde op 28 februari 2019

Donderdag 28 februari openen gedeputeerde Cees Bijl en wethouder Henk Heijerman het Belevingspunt Rolde op de begraafplaats te Rolde (ter plaatse van de recente uitbreiding). Van 11.15 tot 12.00 uur bent u van harte welkom op de begraafplaats om samen met alle betrokkenen aanwezig te zijn bij deze opening.

Lees verder
Informatiebord bij de zandverstuiving geplaatst

De Rolder Zandverstuiving is enkele jaren geleden in oude luister hersteld. De Boermarke en het Rolder Historisch Gezelschap hebben op 16 februari 2019 een bord geplaatst met informatie over de geschiedenis van deze historische plek.  

 

Lees verder
Onthulling informatiebord zandverstuiving Rolde

In 2016 is de zandverstuiving in Rolde door De Boermarke opgeknapt en in oude stijl hersteld. Destijds heeft het RHG een expositie georganiseerd over de historie van de zandverstuiving. Om bezoekers ook nu nog te kunnen informeren over de geschiedenis hiervan zal er, op zaterdag 16 februari 2019 om 10.30 uur in de zandverstuiving, een informatiebord worden onthuld. Het RHG heeft het bord ontworpen. Iedereen is van harte welkom om de onthulling bij te wonen.

Lees verder
ALV en lezing archeologie op donderdag 14 februari 2019

Op donderdag 14 februari 2019 om 19.30 uur is de algemene ledenvergadering in het Stationskoffiehuis te Rolde. Alle leden zijn hiervoor uitgenodigd. Aansluitend zal Janneke Hielkema van archeologisch bureau Raap een lezing geven over archeologische opgravingen in en rondom Rolde.

 

Lees verder
Expositie 25 jaar De Wenning

In 2019 bestaat het ouderencentrum De Wenning in Rolde 25 jaar. Het RHG heeft samen met De Wenning een expositie samengesteld welke vanaf 22 januari 2019 is geopend voor belangstellenden.

 

Lees verder
Lezing over Japanse kampen in Nederlands Indië op 19 oktober 2018

Lees verder
Werkgroep Beeld zoekt gevelstenen met jaartallen/initialen en ornamenten

De werkgroep "Beeld"van het RHG is op zoek naar panden waar gevelstenen
met daarop initialen en jaartallen in de voormuur zijn gemetseld

Uitslag Rabobank Clubkas Campagne

Lees verder
Uitslag Roldermarkt quiz bekend

De uitslag van de Roldermarktquiz is bekend. Deze is gewonnen door Frederiek Dilling die als enige 55 punten heeft gehaald. Bent u benieuwd naar de antwoorden van de quiz en de namen van de vijf personen die volgden met 50 punten....lees dan verder.


 

Lees verder
RHG op de Roldermarkt

Op 11 september zal het RHG weer met een stand aanwezig zijn op de Roldermarkt. Dit jaar hebben we een leuke prijsvraag dus kom bij ons langs!

 

Dag van de Drentse Geschiedenis 2018

Donderdag 18 oktober organiseren K&C en Drents Archief de Dag van de Drentse Geschiedenis voor docenten geschiedenis, CKV en Mens en Maatschappij, leden van historische verenigingen, medewerkers van musea en ZZP-ers.

Lees verder
Jan Thiesschool 60 jaar

Op donderdag 21 juni 2018 hadden de leerlingen van de Rolder basisschool groot feest, want ze vierden het zestig jarig bestaan van de Jan Thiesschool. Maar, wie of wat was nou eigenlijk 60 jaar? Anne Veenstra zocht het uit.

Lees verder
Eerste historische TT wandeltocht op 2 juni 2018

Op 2 juni 2018 werd voor de 1e maal de historische TT wandeltocht georganiseerd.

Lees verder
Verslag van de excursie op 2 juni 2018 naar het Klompenmuseum in Eelde en rondvaart in Groningen

Opgevist uit het archief van het RHG - door Anne Veenstra

Anne Veenstra heeft weer een aantal leuke krantenknipsels beschreven over het Spoorwegfeest in 1870 en de vossenjacht in 1870 en 1874.

Lees verder
De loop van het Andersche diep

Op onze website is een mooie fotoreportage te zien van de loop van het Andersche diep.


 

Lees verder
Zijn de winters niet meer zoals ze vroeger waren!

Feije Takens kwam in kranten uit 1901 artikelen tegen over een zeer strenge winter. Begin januari daalde de temperatuur soms naar een 12 graden onder nul,  pas op 29 januari trad de dooi in die van zeer korte duur was, waarna vervolgens de temperatuur bijna de gehele maand februari weer daalde naar een temperatuur onder nul met uitschieters van -10 en meer.

Lees verder
Onbewoonbaar huis aan de Burgemeester Reijndersstraat

Een artikel van Anne Veenstra over een krantenknipsel uit het archief van het RHG en deze woning aan de Burgemeester Reijndersstraat, geschilderd door Arie van der Boon.

e

Lees verder
Lezing "Tranen der goden" door Gerke Holtrop op 20 februari 2018

Na de ALV op 20 februari 2018 wordt door Gerke Holtrop een lezing gehouden over het fenomeen barnsteen.

 

Lees verder
Algemene ledenvergadering op 20 februari 2018

Op 20 februari 2018 is de Algemene Ledenvergadering van het RHG

Lees verder
Holbewoners in Rolde anno 1885

Anne Veenstra vond in ons archief een tekst over holbewoners in Rolde anno 1885

Foto uit collectie F. Jansen

Lees verder
Wie helpt ons?

In het kader van ons onderzoek naar de betekenis van veldnamen en straatnamen zoeken wij naar de verklaring van de straatnaam "Koningspark" in de nieuwe woonwijk Rolde- Zuid. Wie weet waar deze naam vandaan komt?

Lees verder
Kymmelhuis in Rolde toevluchtsoord voor Henrica Halsema

Anne Veenstra kwam tijdens zijn vrijwilligerswerk voor het RHG een verhaal tegen over een goorsprake in 1764.

Lees verder
Reconstructie fietsoversteekplaats Asserstraat (bijna) klaar

De Asserstraat is inmiddels weer geopend voor verkeer nadat vanaf half oktober een reconstructie van de fietsoversteek heeft plaatsgevonden. Op onze website een aantal foto's van de werkzaamheden.

Lees verder
Lezing op 28 november 2017: Drentse jongens in het leger van Napoleon (door Gerben Dijkstra)

Op 28 november 2017 organiseren we deze lezing samen met de Culturele Vereniging Rolde. De lezing begint om 20:00 uur in het Stationskoffiehuis. Toegang is gratis. U mag ook introducés meenemen!

Lees verder
Wandeling door Rolde met bestuursleden van historische (buur)verenigingen

Op woensdag 8 november jl had het bestuur van het RHG een overleg met de historische verenigingen van Assen en Smilde.


Lees verder
Lichtjesavond 5 november 2017

Zondagavond 5 november 2017 organiseerde de begrafenisvereniging samen met de Jacobusgemeente een zogenaamde lichtjesavond. Dit als afsluiting van het 100 jarige jubileumjaar van de begrafenisvereniging Rolde en omstreken.

Lees verder
Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2017 bekend!

 

Op maandagavond 30 oktober 2017 hebben onze voorzitter en penningmeester de cheque van de Rabobank Clubkas Campagne 2017 in ontvangst mogen nemen.

Lees verder
Nog meer stormschade

Ook in de Balloërkuil zijn enkele bomen de herfststorm van 5 oktober jl niet ongeschonden doorgekomen.

Lees verder
Stormschade in Rolde

Stormschade in Rolde op 5 oktober 2017.

Lees verder
Fotogra(a)f(e) gezocht.

De werkgroep “Beeld” van het Rolder Historisch Gezelschap zoekt een fotogra(a)f(e).
 

Lees verder
Archief RHG, de werkgroep ABC

Lees verder
R.H.G. op de Roldermarkt

Ook dit jaar stond het R.H.G. weer met een kraam op de Roldermarkt.

Lees verder
Een Roldermarkt met een staartje

Tijdens zijn vrijwilligerswerk bij het RHG kwam Anne Veenstra een artikel in het Drents tegen van Hans Seidel. Het verhaal speelt zich af op de Roldermarkt van 17 mei 1817.

Lees verder
Promotie Rolder Boys 1 naar de eerste klasse

Het eerste elftal van Rolder Boys promoveert naar de eerste klasse!

Lees verder
4 mei herdenking Rolde

Tijdens de 4 mei herdenking in Rolde werd het verhaal van Jan ter Steege verteld door kleinzoon Jan ter Steege. De speech is te lezen op onze website.

 

Lees verder
4 mei herdenking - gedicht van Janny Bruins

Het is de laatste jaren een goede gewoonte om tijdens de 4 mei-herdenking in Rolde een verhaal te vertellen over mensen uit de streek. Zij die in de oorlog het leven hebben gelaten. Hun namen staan gebeiteld in het monument op de Kerkbrink. Dit jaar wordt het verhaal van Jan ter Steege verteld.


Lees verder
Kroniek bevrijdingsjaar in Rolde - door Anne Veenstra

In het boek “Drentsche kroniek van het bevrijdingsjaar”, samengesteld door mr. G.A. Bontekoe staan opstellen van belangrijke gebeurtenissen en verschillende kaarten en ze geeft een beeld van het leven in Drenthe in het veelbewogen jaar 1945. Anne Veenstra heeft er een aantal passages uit gefilterd, die voor inwoners van de voormalige gemeente Rolde interessant  zijn.

Lees verder
Akkers met tulpen bij Rolde in volle bloei.

Aan de noordzijde van Rolde staan momenteel vele akkers met tulpen in volle bloei. Henk Koops heeft hier mooie foto's van gemaakt. Bewonder deze bloemenpracht nu het nog kan.

Lees verder
Op 1 mei 2017: lezing Van naoberplicht tot uitvaartvereniging "As 't er toe dot"

Samen met het RHG organiseert de begrafenisvereniging Rolde op 1 mei 2017 een lezing over begrafenisgebruiken en naoberplicht "As 't er toe dot" door Harm Jan Lesschen.

 

 

Lees verder
Excursie voor leden van het RHG naar Kaaslust en Maallust

Op zaterdag 20 mei aanstaande organiseren we voor onze leden een excursie naar Kaaslust en Maallust te Veenhuizen.

 

Lees verder
Kabouters meester Gerrits op herhaling in De Wenning

In januari van dit jaar organiseerde het Rolder Historisch Gezelschap de expositie: De kabouters van meester Gerrits. Bijna 400 bezoekers brachten een bezoek aan de expositie. Vanaf vrijdag 10 maart tot 3 mei 2017 zijn de kabouter tekeningen nogmaals te bewonderen in de expositieruimte van het woonzorgcentrum De Wenning in Rolde.

Lees verder
Deurzerdiep mooier dan de Kromme Rijn (een artikel van Anne Veenstra)

Een beschrijving van een wandeling vanaf Assen richting Rolde in 1826

Lees verder
Beeldbank Drents Archief

Wist u dat er op de beeldbank van het Drents Archief meer dan 9.000 foto's staan die betrekking hebben op de voormalige gemeente Rolde?


 

Lees verder
Opgraving ten noorden van begraafplaats Rolde

Op maandag 30 januari 2017 is gestart met een archeologische opgraving in de uitbreidingslocatie ten noorden van de begraafplaats in Rolde. Bij eerder onderzoek zijn hier al enkele archeologische sporen en scherven uit de prehistorie gevonden.

Lees verder
Algemene ledenvergadering (vergaderstukken online)

Op dinsdag 14 februari 2017 is de algemene ledenvergadering van het RHG. Aansluitend zal Wil Schackmann een lezing geven over zijn boek 'De Kinderkolonie'.

Lees verder
Lezing over het boek De Kinderkolonie door Wil Schackmann

Op 14 februari 2017, aansluitend op de Algemene ledenvergadering van het R.H.G., zal de schrijver Wil Schackmann een inleiding verzorgen over zijn recent verschenen boek De Kinderkolonie. En uiteraard kan hij ook breder vertellen over het kolonieleven.

Lees verder
Terugblik op de expositie "De kabouters van Meester Gerrits"

Een terugblik op de succesvol verlopen expositie over "De kabouters van meester Gerrits"

Lees verder
Expositie 'De kabouters van meester Gerrits' geopend

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 12 januari 2017 is de expositie 'De kabouters van meester Gerrits' geopend.

Lees verder
De kabouters van meester Gerrits

Van 14 t/m 21 januari 2017 organiseert het R.H.G. de expositie "De kabouters van meester Gerrits"

Lees verder
Stank in Marwijksoord door Haags stadsvuil (een artikel van Anne Veenstra)

Een artikel over Hendrik Troelstra, het eerste vrouwelijke lid van de Gemeenteraad van de Gemeente Rolde.


Lees verder
Uitslag Rabobank Clubkas Campagne 2016

Op maandagavond 31 oktober 2016 heeft onze voorzitter de cheque van de Rabobank Clubkas Campagne 2016 in ontvangst mogen nemen

Lees verder
R.H.G. zoekt medehuurders

Wij zijn op zoek naar medehuurders!

Lees verder
Aanpassing infrastructuur Telgenkamp en Oosterveld

De werkgroep Beeld legt de werkzaamheden aan de infrastructuur aan de Telgenkamp en in het Oosterveld vast.

Lees verder
Rolde in de tachtigjarige oorlog

Anne Veenstra schreef een artikel over Rolde tijdens de tachtigjarige oorlog.

Lees verder
Drinkvijvers in het Rolderbos

Een artikel over twee opgeknapte drinkvijvers in het Rolderbos door de "vier van Schutrup"

Lees verder
Bezoek van Koningin Emma en Prinses Wilhelmina aan Rolde fataal voor meester

We ontvingen een leuk ingezonden verhaal van Anne Veenstra. Het verhaal gaat over het koninklijk bezoek in 1895 dat een meester fataal werd.


Lees verder
Feestelijke opening van de zandverstuiving

Op vrijdag 27 mei j.l. vond de feestelijke opening van de Zandverstuiving in Rolde plaats.

Lees verder
Mooie beelden van de 'nieuwe' zandverstuiving

Op 3 april 2016 maakte Jacco Fluks met een drone beelden van de zandverstuiving

Lees verder
Terugblik op expositie 'Zandverstuiving Rolde'

De expositie over de zandverstuiving was een groot succes!

Lees verder
Het Deurzerdiep en Anreeperdiep kronkelen weer

De aanpassingen aan het Deurzerdiep en Anreeperdiep zijn afgerond. Een ingezonden tekst met foto's van Klaas Hoven over zijn herinneringen aan het Deurzerdiep.

 

Lees verder
Fietroute 'Rondom de Rolder kerk'

Vanaf nu op onze website: de fietsroute 'Rondom de Rolder kerk'. Een fietsroute van circa 35 kilometer die begint en eindigt bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) ‘Onder de Molen’ aan de Grote Brink te Rolde.

Lees verder
Werkzaamheden zandverstuiving zijn gestart

Afgelopen week zijn de werkzaamheden in de zandverstuiving gestart.


 

Lees verder
R.H.G. zaterdag 23 januari in Roeg op RTV Drenthe

Zaterdag 23 januari wordt de zandverstuiving vertoond in het tv programma Roeg

Lees verder
Expositie zandverstuiving geopend

Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor onze vrijwilligers op 14 januari j.l. werd de expositie over de zandverstuiving geopend.

Lees verder
Wie weet meer over de tankgracht die in de 2e wereldoorlog zuidelijk van de Asserstraat richting Deurze liep?
Lees verder
Uit de krant

Lees verder
R.H.G. op facebook

Het R.H.G. heeft een eigen facebook pagina.

Lees verder
Rolder begraafplaats: gegevens en foto’s van het oudste gebied 1829

In de periode 2007 tot 2011 heeft de Werkgroep Begraafplaatsen van de RHG zich veel bezig gehouden met de inventarisatie van het oudste gebied van de Rolder begraafplaats, het  zogenaamde gebied 1829.

Lees verder
Digitale Historische wandelroute

 Digitale Historische wandelroute in en om Rolde

Lees verder
Rolder Historisch Gezelschap op Facebook

Laatste nieuws

Wandeling bij historische bomen in Rolde op 21 mei 2022

Bij enkele speciale bomen worden in Rolde op zaterdag  21 mei informatiebordjes geplaatst. In samenwerking tussen de gemeente en het Rolder Historisch Gezelschap zijn korte beschrijvingen gemaakt bij bomen die niet zonder reden ooit zijn geplant.

 

Lees meer

Algemene ledenvergadering op 3 maart 2022

UITNODIGING JAARLIJKSE LEDENVERGADERING

Namens het bestuur van het Rolder Historisch Gezelschap nodigen wij u graag uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op:

Donderdag 3 maart 2022 om 19.30 uur in MFC Boerhoorn (zaal Tumuli en Hunebed) te Rolde

Lees meer

Schilderijen Arie van der Boon in de nieuwe Boerhoorn

Grietinus Harms (kunsthandelaar) heeft in januari 2022 twee schilderijen van Arie van der Boon aangeboden aan de inwoners van Rolde. Het RHG is eigenaar geworden van de schilderijen. De schilderijen hebben een mooie plek gekregen in de nieuwe Boerhoorn.

Lees meer

Gezocht: namen bij foto's / dia's van de familie Gerrits

NIEUWE FOTO'S!

Het Rolder Historisch Gezelschap heeft van de familie Gerrits (oud hoofd van de school te Rolde) een behoorlijk aantal dia's gekregen. Deze dia's zijn door ons gescand en nu zoeken wij daar namen en jaartallen bij. Wie wil en kan ons daarbij namen en jaartallen geven?

Lees meer

Trots op het resultaat van Rabo ClubSupport!

Lees meer

Ook in de herfst is de werkgroep begraafplaatsen actief

Ondanks dat de herfst nu echt is ingetreden, werken de vrijwilligers van de werkgroep begraafplaatsen nog steeds aan de oude graven op het oudste deel van de begraafplaats te Rolde.

 

Lees meer

Er kan gestemd worden voor Rabo ClubSupport!

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 


Struikelstenen Aa en Hunze

Op dinsdag 5 oktober 2021 worden er struikelstenen gelegd in de gemeente Aa en Hunze.

Lees meer

Tentoonstelling Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden

Collectie Schutrup organiseert van 23 juli t/m 5 september 2021 de tentoonstelling "Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden" - 50 jaar schilderkunst in Rolde.

Lees meer

Werkgroep Begraafplaatsen hervat haar werkzaamheden

De werkgroep begraafplaatsen van het RHG heeft haar activiteiten op de begraafplaats in Rolde weer opgepakt. Er wordt overbodig gras en onkruid verwijderd, gesnoeid en zerken worden opgehoogd of hersteld.

Lees meer