doorgaan naar inhoud

Privacyverklaring

 

Het Rolder Historisch Gezelschap (RHG) volgt de Europese en nationale regelgeving en daarvan afgeleid de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die het RHG verwerkt van ieder van zijn leden, ereleden, begunstigers, vrijwilligers of andere betrokken personen.

 

Als u lid wordt van het RHG, een donatie of schenking doet of om een andere reden persoonsgegevens aan het RHG verstrekt geeft u uitdrukkelijk toestemming om uw persoonsgegevens in lijn met deze privacyverklaring te verwerken.

 

1.           Verantwoordelijke

Verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens is de secretaris van het RHG.

De secretaris kan de uitvoering mandateren aan een lid van het RHG, dit mandaat wordt vastgelegd.

 

2.           Persoonsgegevens die worden verwerkt

 • Voornaam en achternaam
 • Adresgegevens
 • Geslacht
 • Telefoonnummer(s)
 • Emailadres
 • Bankrekeningnummer
 • Functie binnen het RHG (optie)
 • Functie buiten het RHG (als: sponsor, schenker, belangstellende)

 

3.           Doel van de verwerking van persoonsgegevens

Het RHG verwerkt bovenstaande gegevens voor de volgende doeleinden:

 • Naam, adres, [geslacht], telefoonnummer en emailadres en functie worden gebruikt voor registratie en contact over het lidmaatschap, voor het registreren van schenkingen, voor het verstrekken van informatie en verspreiden van mededelingen en uitnodigingen
 • Naam en bankrekeningnummer worden gebruikt [voor facturering van lidmaatschap], bijdragen in activiteiten, betaling van declaraties
 • Naam en adres voor de bezorging van De Kloetschup en informatieblad van het bestuur (bezorglijsten)
 • Naam en emailadres verkregen via reacties op de website kunnen worden gebruikt voor communicatie hierover met de betrokken persoon

 

4.           Bewaartermijn

Het RHG verwerkt en bewaart de persoonsgegevens gedurende de duur van het lidmaatschap of sponsorschap tot maximaal een jaar na afloop van dit lidmaatschap of sponsorschap. Aansluitend worden de persoonsgegevens verwijderd. Tenzij er nog een vordering uitstaat. Dan vindt de verwijdering uitgevoerd nadat de vordering is afgevoerd.

Reacties en berichten op de website blijven staan zolang ze relevant zijn, maar niet langer dan een jaar. Dan worden de persoonsgegevens verwijderd

 

5.           Delen met anderen

Het RHG verstrekt persoonsgegevens alleen aan derden (als regionale archieven) indien de persoon daarvoor toestemming heeft gegeven of om te voldoen aan wettelijke eisen. De toestemming wordt vastgelegd. Foto’s die bij bijeenkomsten in de verenigingsruimte worden gemaakt worden alleen met toestemming van de aanwezigen gepubliceerd op bijvoorbeeld de website of facebookpagina. Die toestemming wordt vooraf plenair gevraagd.

 

6.           Website

 • Het RHG verzameld via de website statistische informatie die (niet limitatief) inzicht geeft in het aantal bezoekers, globale geografische gegevens, de momenten van bezoek, de duur van het zoek en de tijdsduur van de weergave van webpagina’s
 • Informatie die via eventuele formulieren op de site wordt direct per beveiligde email verzonden naar het secretariaat of de betreffende werkgroepen van het RHG.
 • De website (hosting) en de emailfuncties (provider) worden beheerd in een Nederlands datacenter, onder Nederlands recht; het RHG publiceert op de website de namen van de betreffende ondernemingen (NB nu: web2host en xs4all)

 

7.           Facebook

De gegevens die Facebook opslaat bij een bezoek aan de Facebookpagina van het RHG vallen buiten de controle van het RHG. Voor meer informatie wordt verwezen naar de privacyverklaring van Facebook zelf.

 

8.            Gegevens inzien, aanpassen en verwijderen           

Bij het secretariaat van het RHG kunt u een verzoek indienen om uw persoonsgegevens in te zien, te ontvangen, te wijzigen of te verwijderen. Het RHG zal zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen vier weken op het verzoek reageren. Verwijderen is alleen mogelijk als de situaties onder 3 zich niet (meer) voordoen.

 

9.            Media, beeldmateriaal

Het RHG publiceert alleen (persoon-gerelateerd) geluid- en beeldmateriaal als deze vrij van rechten is of als toestemming is verkregen en vastgelegd.

 

10.         Beveiliging

Het RHG neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik te voorkomen en verlies (datalekken) tegen te gaan. Aarzel niet contact op te nemen als u klachten of suggesties hebt of meer informatie wil hebben.

 

Contact over de privacyverklaring: secretaris RHG: secretaris@rhg-rolde.nl

 

 

Rolder Historisch Gezelschap op Facebook

Laatste nieuws

Lezing door Harry de Waard op 7 april afgelast

De op 7 april geplande lezing in het kader van 75 jaar bevrijding (door Harry de Waard) is als gevolg van het Coranavirus afgelast!


Leggen van struikelstenen op 31 maart 2020 is afgelast


RHG gesloten vanwege Corona virus

Gezien de situatie rondom het Corona virus en de maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd, hebben wij als bestuur besloten om ook het RHG gebouw te sluiten tot 6 april 2020. Er zijn dus geen bijeenkomsten op de maandagavond, dinsdagmiddag en donderdagavond.


Oorlog en bevrijding in foto’s

Op woensdag 26 februari 2020, aansluitend op de Algemene ledenvergadering van het Rolder Historisch Gezelschap, zal historicus Michiel Gerding een lezing geven over de oorlog en bevrijding. Hij doet dat aan de hand van vele aansprekende foto’s. De lezing is onderdeel van meerdere lezingen en activiteiten rond het thema 75 jaar Vrijheid.

Lees meer

Presentatie Struikelstenen gemeente Aa en Hunze

Graag nodigt de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze u op maandag 17 februari uit voor de centrale presentatie van het project "Opdat we niet vergeten". Zie de website van de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze voor meer informatie.

Lees meer

Wandelexcursies Barbizon van het Noorden

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden die tot en met 22 maart 2020 te zien is in het Drents Museum, maak je een wandeling door het Drentse landschap rond 1900 en ontdek je allerlei bijzondere plekken in Drenthe. Deze plekken kun je ook in het ‘echt’ bezoeken. Samen met NP Drentsche Aa organiseert Stichting Het Drentse Landschap op 26 januari en 1 maart een wandelexcursie onder leiding van een deskundige gids langs verschillende locaties die door Barbizon-kunstenaars in en om Rolde gebruikt zijn.

Lees meer

De boerderij in Rolde bestaat nog alleen op het doek!

In het tv-programma “Roeg” van RTV Drenthe werd op zaterdag 23 november 2019 Johannes Schutrup geïnterviewd over het schilderij van Arie van de Boon van een oude boerderij in Rolde.

Lees meer

Officiёle opening MTB-route Rolde

Op zaterdag 23 november 2019 werd de MTB route Rolde geopend.

 

Lees meer

Officiёle opening van de uitbreiding van de begraafplaats in Rolde

Op dinsdag 19 november 2019 was de officiële opening van de uitbreiding van de begraafplaats te Rolde

 

 

Lees meer

Lezing Drentse sagen, legenden en volksverhalen

Op 13 november organiseren het Rolder Historisch Gezelschap en de Culturele Vereniging Rolde samen een lezing. Deze keer is het onderwerp: Drentse sagen, legenden en volksverhalen. De lezing begint om 20:00 uur in het Stationskoffiehuis in Rolde. De toegang is gratis.

Lees meer