doorgaan naar inhoud

Boekpresentatie ‘Een wereld van verschil’

 

 

lukas koops "Een wereld van verschil"

Auteur: Lukas Koops
Uitgave van het RHG

 

Op woensdag 10 oktober 2010 werd het eerste exemplaar van het boek ‘Een wereld van verschil’, geschreven door Lukas Koops (Grolloo,1952) in opdracht van het RHG,  in het Stationskoffiehuis in Rolde overhandigd aan Ko Pots. 

In een gemoedelijke sfeer met 34 aanwezige genodigden, vertelde Lukas Koops over het tot stand komen van het boek en de mooie ervaringen die hij had tijdens het interviewen van bekende en minder bekende inwoners uit de voormalige gemeente Rolde die in het boek geportretteerd zijn. Een zeer groot deel van de vijftien geïnterviewde personen waren ook op desbetreffende avond aanwezig.
Een deel van de gepubliceerde interviews is eerder verschenen in de Kloetschup, na september 2005, maar een ander deel van de interviews verschijnt in dit boek voor het eerst.

 

Nadat Lukas zijn ervaringen van de gesprekken voor het boek met de aanwezigen had gedeeld, werd er over gegaan naar het uitreiken van het eerste exemplaar. Deze werd uitgereikt aan Ko Pots, mede-eigenaar van ‘Echte Bakker Pots’, sponsor van het boek en voorzitter van de ondernemingsvereniging van de voormalige gemeente Rolde. Hierna werd een gratis exemplaar uitgereikt aan de geïnterviewden, waarna de overige mensen de gelegenheid kregen om een boek te kopen. Er werd direct een aardig gat geslagen in de 850 te verkopen exemplaren. Er werd druk gebladerd. De talrijk aanwezige foto’s die het boek op een plezierige wijze verluchtigen, nodigde de aanwezigen uit tot het uitwisselen van eigen ervaringen.

 

In 2005 is de vorige uitgave met interviews van Lukas Koops – ‘Omzien in weemoed’ (uitverkocht) – uitgegeven. Nu dus het boek ‘Een wereld van verschil’. Lukas heeft aangegeven dat hij over vijf jaar graag opnieuw zijn bijdrage wil leveren aan het tot stand komen van een dergelijk boek. Dat zou fantastisch zijn. De levensverhalen leveren beslist een bijdrage aan de geschiedschrijving van de dorpen in de voormalige gemeente Rolde. Verhalen die niet verloren mogen gaan.

 

'Een wereld van verschil',  Lukas Koops

uitgave Rolder Historisch Gezelschap, 2010.


Drukkerij Kerkhove, Beilen
Verkoop: € 9,95

 

 Boele de Vries en Johannes Suichies

(beiden geïnterviewd) bekijken het aan hen overhandigde boek

 

Rolder Historisch Gezelschap op Facebook

Laatste nieuws

Tentoonstelling Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden

Collectie Schutrup organiseert van 23 juli t/m 5 september 2021 de tentoonstelling "Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden" - 50 jaar schilderkunst in Rolde.

Lees meer

Werkgroep Begraafplaatsen hervat haar werkzaamheden

De werkgroep begraafplaatsen van het RHG heeft haar activiteiten op de begraafplaats in Rolde weer opgepakt. Er wordt overbodig gras en onkruid verwijderd, gesnoeid en zerken worden opgehoogd of hersteld.

Lees meer

Extra (digitale) ledenvergadering op 18 mei 2021

Lees meer

Het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Nieuwe druk van het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Lees meer

Ode aan D16

Hunebed D16 is één van de grotere hunebedden. Het ligt slechts een paar honderd meter ten noorden van het natuurreservaat Kampsheide en grenst ten westen aan het Stroomdallandschap van de Drentse Aa. Als je de Lienstukkenweg in Balloo oprijdt, ga je na een paar honderd meter een onverharde weg op. Dit pad is ook vanuit de richting Loon bereikbaar. Bij slecht weer is de weg niet goed begaanbaar. Geke Jagt-Smeenge heeft bijgaande tekening gemaakt en een prachtige ode aan D16 geschreven: Steen, vertel me

 

Lees meer

Gezocht: foto's van oude beroepen en ambachten die gemaakt zijn in de voormalige gemeente Rolde

Lees meer

Mooi resultaat bij Rabo ClubSupport!

Lees meer

Oproep: wie heeft informatie over familie Peijnenburg in 1945?

Diny Peijnenburg-Veera is op zoek naar informatie over haar familie in de periode maart-december 1945. Wie kan haar verder helpen?

 

Lees meer

Wethouder ontvangt eerste boek Van Amen tot Nooitgedacht

Lees meer

Bijzondere 4 mei herdenking in Rolde

Op 4 mei 2020 vond er een bijzondere herdenking plaats. Dit als een gevolg van de Covid-19 maatregelen. In plaats van de gebruikelijke en altijd drukbezochte ceremonie om acht uur vond deze nu al om tien uur in de ochtend plaats. Zonder publiek.

Lees meer