doorgaan naar inhoud

Boekpresentatie ‘Een wereld van verschil’

 

 

lukas koops "Een wereld van verschil"

Auteur: Lukas Koops
Uitgave van het RHG

 

Op woensdag 10 oktober 2010 werd het eerste exemplaar van het boek ‘Een wereld van verschil’, geschreven door Lukas Koops (Grolloo,1952) in opdracht van het RHG,  in het Stationskoffiehuis in Rolde overhandigd aan Ko Pots. 

In een gemoedelijke sfeer met 34 aanwezige genodigden, vertelde Lukas Koops over het tot stand komen van het boek en de mooie ervaringen die hij had tijdens het interviewen van bekende en minder bekende inwoners uit de voormalige gemeente Rolde die in het boek geportretteerd zijn. Een zeer groot deel van de vijftien geïnterviewde personen waren ook op desbetreffende avond aanwezig.
Een deel van de gepubliceerde interviews is eerder verschenen in de Kloetschup, na september 2005, maar een ander deel van de interviews verschijnt in dit boek voor het eerst.

 

Nadat Lukas zijn ervaringen van de gesprekken voor het boek met de aanwezigen had gedeeld, werd er over gegaan naar het uitreiken van het eerste exemplaar. Deze werd uitgereikt aan Ko Pots, mede-eigenaar van ‘Echte Bakker Pots’, sponsor van het boek en voorzitter van de ondernemingsvereniging van de voormalige gemeente Rolde. Hierna werd een gratis exemplaar uitgereikt aan de geïnterviewden, waarna de overige mensen de gelegenheid kregen om een boek te kopen. Er werd direct een aardig gat geslagen in de 850 te verkopen exemplaren. Er werd druk gebladerd. De talrijk aanwezige foto’s die het boek op een plezierige wijze verluchtigen, nodigde de aanwezigen uit tot het uitwisselen van eigen ervaringen.

 

In 2005 is de vorige uitgave met interviews van Lukas Koops – ‘Omzien in weemoed’ (uitverkocht) – uitgegeven. Nu dus het boek ‘Een wereld van verschil’. Lukas heeft aangegeven dat hij over vijf jaar graag opnieuw zijn bijdrage wil leveren aan het tot stand komen van een dergelijk boek. Dat zou fantastisch zijn. De levensverhalen leveren beslist een bijdrage aan de geschiedschrijving van de dorpen in de voormalige gemeente Rolde. Verhalen die niet verloren mogen gaan.

 

'Een wereld van verschil',  Lukas Koops

uitgave Rolder Historisch Gezelschap, 2010.


Drukkerij Kerkhove, Beilen
Verkoop: € 9,95

 

 Boele de Vries en Johannes Suichies

(beiden geïnterviewd) bekijken het aan hen overhandigde boek

 

Rolder Historisch Gezelschap op Facebook

Laatste nieuws

Lezing door Harry de Waard op 7 april afgelast

De op 7 april geplande lezing in het kader van 75 jaar bevrijding (door Harry de Waard) is als gevolg van het Coranavirus afgelast!


Leggen van struikelstenen op 31 maart 2020 is afgelast


RHG gesloten vanwege Corona virus

Gezien de situatie rondom het Corona virus en de maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd, hebben wij als bestuur besloten om ook het RHG gebouw te sluiten tot 6 april 2020. Er zijn dus geen bijeenkomsten op de maandagavond, dinsdagmiddag en donderdagavond.


Oorlog en bevrijding in foto’s

Op woensdag 26 februari 2020, aansluitend op de Algemene ledenvergadering van het Rolder Historisch Gezelschap, zal historicus Michiel Gerding een lezing geven over de oorlog en bevrijding. Hij doet dat aan de hand van vele aansprekende foto’s. De lezing is onderdeel van meerdere lezingen en activiteiten rond het thema 75 jaar Vrijheid.

Lees meer

Presentatie Struikelstenen gemeente Aa en Hunze

Graag nodigt de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze u op maandag 17 februari uit voor de centrale presentatie van het project "Opdat we niet vergeten". Zie de website van de Stichting Struikelstenen Aa en Hunze voor meer informatie.

Lees meer

Wandelexcursies Barbizon van het Noorden

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden die tot en met 22 maart 2020 te zien is in het Drents Museum, maak je een wandeling door het Drentse landschap rond 1900 en ontdek je allerlei bijzondere plekken in Drenthe. Deze plekken kun je ook in het ‘echt’ bezoeken. Samen met NP Drentsche Aa organiseert Stichting Het Drentse Landschap op 26 januari en 1 maart een wandelexcursie onder leiding van een deskundige gids langs verschillende locaties die door Barbizon-kunstenaars in en om Rolde gebruikt zijn.

Lees meer

De boerderij in Rolde bestaat nog alleen op het doek!

In het tv-programma “Roeg” van RTV Drenthe werd op zaterdag 23 november 2019 Johannes Schutrup geïnterviewd over het schilderij van Arie van de Boon van een oude boerderij in Rolde.

Lees meer

Officiёle opening MTB-route Rolde

Op zaterdag 23 november 2019 werd de MTB route Rolde geopend.

 

Lees meer

Officiёle opening van de uitbreiding van de begraafplaats in Rolde

Op dinsdag 19 november 2019 was de officiële opening van de uitbreiding van de begraafplaats te Rolde

 

 

Lees meer

Lezing Drentse sagen, legenden en volksverhalen

Op 13 november organiseren het Rolder Historisch Gezelschap en de Culturele Vereniging Rolde samen een lezing. Deze keer is het onderwerp: Drentse sagen, legenden en volksverhalen. De lezing begint om 20:00 uur in het Stationskoffiehuis in Rolde. De toegang is gratis.

Lees meer