doorgaan naar inhoud

De Rolder Zandverstuiving is enkele jaren geleden in oude luister hersteld. De Boermarke en het Rolder Historisch Gezelschap hebben op 16 februari 2019 een bord geplaatst met informatie over de geschiedenis van deze historische plek.  

 

De meeste Roldernaren was destijds de staat van de Zandverstuiving een doorn in het oog. Er was veel achterstallig onderhoud. Zand was overwoekerd met struiken en gras. Na forse herstelwerkzaamheden is de Zandverstuiving weer de plek die hij was. Een prachtige trekpleister voor allerlei activiteiten.

 

De Zandverstuiving heeft een rijke geschiedenis. Met vrolijke en met donkere herinneringen.  Het was (en is weer) een geliefde pleisterplaats voor schoolreisjes, verjaardagpartijtjes en allerlei  recreatieve activiteiten. Een plek om van te genieten. Bedenkelijk, vanwege de nationaal socialistische sympathieën, waren echter de landdagen van Landbouw en Maatschappij en de N.S.B. die in de Zandverstuiving plaatsvonden. In 1936 trok de nationale Landdag maar liefst 15.000  bezoekers naar Rolde.

 

Op de foto's vertegenwoordigers van de Boermarke en het Rolder Historisch Gezelschap bij de onthulling. In de kosten is bijgedragen door de Stichting Rossing-Koops.

 

Rolder Historisch Gezelschap op Facebook

Laatste nieuws

Schilderijen Arie van der Boon in de nieuwe Boerhoorn

Grietinus Harms (kunsthandelaar) heeft in januari 2022 twee schilderijen van Arie van der Boon aangeboden aan de inwoners van Rolde. Het RHG is eigenaar geworden van de schilderijen. De schilderijen hebben een mooie plek gekregen in de nieuwe Boerhoorn.

Lees meer

Gezocht: namen bij foto's / dia's van de familie Gerrits

NIEUWE FOTO'S!

Het Rolder Historisch Gezelschap heeft van de familie Gerrits (oud hoofd van de school te Rolde) een behoorlijk aantal dia's gekregen. Deze dia's zijn door ons gescand en nu zoeken wij daar namen en jaartallen bij. Wie wil en kan ons daarbij namen en jaartallen geven?

Lees meer

Trots op het resultaat van Rabo ClubSupport!

Lees meer

Ook in de herfst is de werkgroep begraafplaatsen actief

Ondanks dat de herfst nu echt is ingetreden, werken de vrijwilligers van de werkgroep begraafplaatsen nog steeds aan de oude graven op het oudste deel van de begraafplaats te Rolde.

 

Lees meer

Er kan gestemd worden voor Rabo ClubSupport!

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?

Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

 


Struikelstenen Aa en Hunze

Op dinsdag 5 oktober 2021 worden er struikelstenen gelegd in de gemeente Aa en Hunze.

Lees meer

Tentoonstelling Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden

Collectie Schutrup organiseert van 23 juli t/m 5 september 2021 de tentoonstelling "Arie van der Boon en kunstenaarsvrienden" - 50 jaar schilderkunst in Rolde.

Lees meer

Werkgroep Begraafplaatsen hervat haar werkzaamheden

De werkgroep begraafplaatsen van het RHG heeft haar activiteiten op de begraafplaats in Rolde weer opgepakt. Er wordt overbodig gras en onkruid verwijderd, gesnoeid en zerken worden opgehoogd of hersteld.

Lees meer

Extra (digitale) ledenvergadering op 18 mei 2021

Lees meer

Het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Nieuwe druk van het boek Van Amen tot Nooitgedacht

Lees meer